Конна езда:

 

Ездитен клуб „Конярски“ е основан през 1990 г. от потомствени коневъди. Според семейната история, основателят на фамилията, Иван, се заселва в Бели Искър с табун коне още през XV и XVI век и се жени за местно момиче. В средата на ХХ век на единствения наследник, който продължава да носи  традицията за отглеждане и търговия с коне — Владо Конярски, му идва идеята да предлага в курорта Боровец атракция – разходка с шейна и файтон в околностите и близките села. Той продължава да развива дейността и през 80-те години, съвместно с Балкантурист, предлагат нова атракция — посещение на селска къща, където туристите дегустират местни и национални ястия. В този бизнес се включва цялото семейство, както и синът на Владо — Христо Конярски. Именно той е автор на идеята за ездитен клуб. Традицията се продължава от внукът — Иван Христов Конярски.

Кратки разходки

Индивидуални уроци по езда с опитен инструктор за начинаещи и напреднали.

Двучасов преход до местността Черната скала:

Тръгваме от к.к. Боровец, за да преминем покрай спиращи дъха гледки в сърцето на Рила планина. Когато достигнем Черната скала, ще имате възможност да се насладите на красива панорама и да научите повече за историята на мястото. След кратка почивка потегляме по пътят обратно към к.к. Боровец.

 

Езда с барбекю:

Тръгваме от конната база в к.к. Боровец в местността „Бяла поляна“ за едночасова езда през поляни с панорама към петте планини Рила, Верила,Плана,Витоша и Стара планина. На финала се връщаме в базата, където ни чака приготвено избраното от вас меню (месо, риба, зеленчуци).

 

Еднодневни маршрути: продължителност около 5ч. 30мин.

  • К.к Боровец (н.м.в. 1350м.) – х. Чакър Войвода (н.м.в. 2000м.) – к.к Боровец
  • К.к Боровец – с. Бели Искър (н.м.в. 1150м.) – к.к Боровец
  • с. Бели Искър – м. Орлови скали (н.м.в. 2021м.) – с. Бели Искър

В цената влиза:

инстуктор, оседлан кон, каска

Отстъпки за по-големи групи.

Разходка с магарета
 
Магаренцата може да бъдат яздени от деца над 3 г. и до 40 кг.

 

За семейства с деца
продължителност около 5ч.

Прекарайте с децата си ден сред природата! Докато яздят нашите магаренца, те ще се забавляват, ще дишат чист планински въздух и ще научат много неща.

Кратките разходки с магарета са специално създадени за семейства с деца и се организират целогодишно.

Първо, заедно ще срещнем и оседлаем магаретата, за да се запознаем с тях. После с опитен водач ще се разходим из красивата природа край фермата – поля, гори и хълмове с панорамни гледки. Децата могат да яздят магаретата с малко помощ от възрастните, а може и самостоятелно да водят новите си приятели.

За начинаещи
продължителност около 1-2ч.

Няколко часа са достатъчни, за да се запознаете с нашите магарета и да ги обикнете. Обуйте удобни туристически обувки и оставете на новите си приятели да ви покажат колко красиво е около село Маджаре. Нашият полудневен тур започва с кратък инструктаж за това как да се държите с магарето по време на разходката. С бавна магарешка крачка потегляме към манастира “Свети Георги”, който се издига над селото.

Наслаждаваме се на недокоснатата природа и меките извивки на пейзажите. Предвидили сме почивка за малка закуска, защото храната е най-вкусна, когато човек хубаво се е раздвижил и най-накрая е седнал да отдъхне на поляна с ароматни треви. Питайте магаретата, те знаят!

Екопътека Бели Искър
продължителност около 6ч.

Живописна екскурзия в компанията на нашите магарета, които ще ни придружат до известната екопътека Бели Искър.

Ще тръгнем от фермата Happy Donkeys в Маджаре, ще прекосим село Мала църква, където ще спрем за кратка почивка при един малък параклис. Следва кратко изкачване и стръмно спускане, които ще ни доведат до Бели Искър, а оттам — до началото на пътеката.

Излизайки от екопътеката, ще се отправим към центъра на с. Бели Искър, където ще спрем в приятен бар-ресторант, за да се насладим на вкусен десерт и чаша кафе или чай.